Széchenyi terv

Sajtóközlemény

Modernizáló, kapacitásbővítő és szolgáltatási színvonal emelő beruházás

a Perilla Bt.-nél

202Szövegdoboz: A Perilla Bt. modernizációs fejlesztéseket célzó projektje a GINOP PLUSZ operatív program keretében valósul meg, 18,89 millió Forint feltételesen vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével. A pályázat keretében a vállalkozás székhelyeként üzemelő épület korszerű és energiahatékonyságot növelő felújítására és átalakítására kerül sor, emellett informatikai eszközbeszerzés valósul meg.


3/01/23

A Perilla Hard Soft Bt. 1990-ben került megalapításra, kezdetben informatikai kiskereskedelmi boltként és szervizként üzemelt. A vállalkozás tevékenységi köre 1996-ban földmérő szolgáltatásokkal bővült, mely a mai napig jelentős részét képezi a vállalkozás tevékenységének. Az elmúlt években a működés online pénztárgépek forgalmazásával, üzemeltetésével és szervizelésével bővült. A vállalkozás másik fő pillére a földmérői tevékenység, melyhez a jelenleg rendelkezésre álló informatikai kapacitás jelentős mértékben elavulttá vált.

A Perilla Hard Soft Bt. kapacitásbővítő és modernizációs, szolgáltatási színvonal emelő fejlesztéseket célzó projektje a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg, 18,89 millió Forint feltételesen vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével.

A GINOP_PLUSZ-1.2.3-21 azonosító számú „A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása a leghátrányosabb helyzetű régiókban” c. felhívásra benyújtott pályázat célja a vállalkozás székhelyeként működő ingatlan felújítása és átalakítása, melynek révén kedvezőbb vállalkozói környezet és javuló munkakörülmények érhetőek el. Az ingatlan magas belmagassága lehetővé teszi egy két szintes üzlethelyiség kialakítását, ahol a különböző szolgáltatások és tevékenységek hatékonyan elkülöníthetőek. A beruházás eredményeként a hasznos alapterület megkétszereződik, mely lehetővé teszi új munkavállalók alkalmazását is. Az ingatlan fűtése a környezetvédelmi szempontokat szem előtt tartva korszerű levegő-víz hőszivattyú beépítésével valósul meg. A pályázat részeként informatikai technológiai korszerűsítésre is sor kerül, melynek keretében az alábbi eszközök kerülnek beszerzésre: 2-2 db nagy teljesítményű HP munkaállomás hozzátartozó monitorral, Apple Macbook Pro notebook, Apple Ipad, illetve 1 db EPSON tintasugaras nyomtató. Emellett beszerzésre kerül egy Microsoft Office 365 előfizetés és hozzá kapcsolódó felhőszolgáltatás, mely hozzájárul a távoli munkavégzéshez. A felhőszolgáltatás bevezetéséhez kapcsolódóan egy képzési szolgáltatás is megvalósul.

A fejlesztés eredményeként a vállalkozás kapacitása jelentős mértékben bővül, a szolgáltatás színvonala emelkedik. A beruházásnak köszönhetően javul a vállalat versenyképessége, új szolgáltatások nyújtása válik lehetővé, mely hozzájárul a munkahelymegőrzéshez és új munkahelyek teremtéséhez.

A projekt megvalósításának helyszíne: 3980 Sátoraljaújhely, Petőfi u. 2

A projekt fizikai befejezésének tervezett dátuma: 2024.03.01.

További információ kérhető:

Csáki Máté,

Projektmenedzser,

tel: 06-70/394-2422; e-mail: csaki.mate@csmgroup.hu